En enkel strategi for mindre administrasjon og økt likviditet for norske selskaper

Norsk økonomi, på lik linje med resten av verden, er inne i en utfordrende periode. Antall konkurser øker og flere selskaper sliter med å komme dit de ønsker å være. Det er likevel mange bedrifter som får det til og tar omsetningen til stadig nye høyder. 

To viktige kjennetegn på bedrifter som klarer seg godt er:

  1. Maksimalt fokus på arbeid som skaper inntekter og økte verdier i selskapet – og redusere tidsbruk på administrasjon som ikke gir nye inntekter til det minimale.
  2. Trygg og god likviditet som gjør at bedriftens ansatte kan beholde fokuset på forretningsutvikling og kundevekst.

Å sette ut hele eller deler av fakturaadminstrasjonen vil potensielt bidra svært positivt på begge disse punktene.

Problemet har, inntil nylig, vært at å bruke et selskap på factoring/fakturakjøp kan være både dyrt og byråkratisk. 

Christpher Schrøder

Da Christopher Schrøder, som også er medlem av Agenturer.no, nylig startet som markedssjef i Factoring Finans så spurte vi han om nettopp disse innvendingene.

Markedet for fakturakjøp og factoring har endret seg radikalt til det bedre de siste årene – og kundene til Factoring Finans AS har fått betydelige fordeler fremfor selskaper som ikke benytter seg av fakturakjøp. 

Christopher Schrøder utdyper:

Dyrt? Nei – din bedrift sparer penger!

Ved administrasjon, tar vi en pris basert på antall fakturaer per måned, som inkluderer purringer, inndrivelse av fordringer, oversendelse til inkasso, inndrivelse av forsinkelsesrenter og føring av reskontro. Skal en regnskapfører og/eller daglig leder gjøre samme jobben så vil prisen raskt bli mye dyrere enn ved en administrativ løsning hos Factoring Finans AS.

Ved Factoring som finansielt produkt har vi normalt lavere renter enn en ordinær kassekreditt, dette da vi har oversikt over bedriftens til en hver tid utestående fordringer.

Byråkratisk og lange bindingstider? Absolutt ikke!

Oppsigelsestiden er kun på 3 måneder – og ved fakturakjøp så velger du selv hvilke/hvor mange fakturaer du ønsker å selge til Factoring Finans.

Sjekk hva din bedrift vil spare og tjene

Fakturakjøp er et enkelt og effektivt grep din bedrift kan gjøre for å spare administrasjonskostnader, øke likviditeten, og ikke minst flytte enda mer fokus over på salg og forretningsutvikling. 

Factoring Finans AS er en solid aktør på dette markedet med flere sparebanker på eiersiden. De er likevel ikke blant de aller største  – og som utfordrer jobber de hardere og bedre for kundene sine. 

Og om du forteller at Agenturer.no sendte deg så kan du forvente litt ekstra god service.

Fyll ut skjemaet under og Christopher Schrøder følger deg opp med mer informasjon om hvordan Factoring Finans kan bidra positivt til ditt selskap. 

Les flere artikler fra Agenturer.no: