Hvordan skrive en effektiv annonse for å finne salgsagenter

Ved å annonsere på Agenturer.no vil annonsen din bli sett tusenvis av profesjonelle agenter og forhandlere.

For å dra maksimal nytte av denne unike eksponeringen så lønner det seg å legg litt innsats i annonseteksten slik at muligheten du tilbyr er forståelig kommunisert til agenter som leser den.

For å hjelpe deg i gang deler vi noen retningslinjer og tips for å skrive en effektiv annonsetekst som gir respons.

Lengden på annonseteksten

For å holde oppmerksomheten til agenten som skanner nye forretningsmuligheter er det generelt et godt råd ikke å la teksten dra ut med for mange detaljer eller repetisjon av informasjon.

Hvis du ønsker å holde oppmerksomheten til leseren bør du holde teksten relativt kort, til poenget, og fokusere på den mest avgjørende informasjonen som demonstrerer profesjonaliteten til selskapet, produktene dere selger, og forretningsmuligheten dere tilbyr.

Det er tilsvarende ikke ønskelig å skrive en altfor kort annonse med mangelfull informasjon.

Her er et konkret eksempel på en annonsetekst vi fikk sendt som mangler vesentlig informasjon:

Vi søker agenter for å selge kleskolleksjon. Vi kan tilby gode provisjoner. Agenter bør ha et godt nettverk og erfaring fra klesbransjen.

Kontakt oss snarest.

Ingen informasjon om bakgrunnen til selskapet, ingen informasjon om hva slags klær, ingen bilder, ingen informasjon om hvilke områder de ønsker salgsagenter skal dekke, etc.

For å skrive en optimal annonsetekst anbefaler vi at du skriver en lenger annonsetekst med all informasjonen du ønsker å kommunisere til potensielle agenter og deretter forkorter den ned ved å kutte vekk unødvendig og repeterende informasjon og kun beholde de sterkeste salgsargumentene og essensiell informasjon.

Husk at annonsen er der for å tiltrekke salgsagenter slik at de vil kontakte deg for mer informasjon.

Hvilken informasjon bør annonsen inneholde?

Vi anbefaler at annonsen inneholder:

 • En kort introduksjon til din bedrift. Hvor lenge har dere vært etablert? Hvor er dere lokalisert Hva er deres kompetanseområder?
 • Grunnleggende informasjon om produktene / tjenester som dere ønsker agenter skal selge. Inkluder det sterkeste salgsargumentet dere har som gjør produktene/tjenestene attraktive for sluttkunder.
 • Hvilke marketsektorer skal agenten selge til og hvilke geografiske områder vil dere dekke med agenter?
 • Hvilken salgsstøtte vil dere tilby agenter? Vil agenter få tilgang til CRM-system, vil dere gi dem salgsleads, markedsføringsmateriale, eller produkter som skal brukes til demonstrasjonsformål? Tatt i betraktning at salgsagenter jobber på provisjon bør dere demonstrere i annonsen at dere bryr dere om agenten og ønsker å bruke noe tid og ressurser for å øke sannsynligheten for at agenter lykkes.
 • Dere bør også inkludere generell informasjon om økonomiske betingelser. Det er helt greit å unnlate å inkludere spesifikke provisjonssatser, men hvis muligheten for eksempel gir en gjentakende porteføljeprovisjon bør det komme klart frem i annonsen.
 • Dere bør også inkludere kontaktinformasjon med fullt navn på kontaktperson, telefonnummer og e-post. Å være delvis anonym er ikke en god strategi for å få tillit.

Hvordan ta annonsen til neste nivå

Ved å inkludere punktene listet ovenfor er du godt på vei til å skape en god annonsetekst, men hvis “god” ikke er bra nok har vi noen flere råd.

 • Husk at du søker etter en selvstendig agent – ikke en ansatt selger. Derfor bør dere formidle en holdning hvor dere søker “samarbeidspartnere innen salg” – i stedet for at du er sjefen som søker en ny ansatt.
 • Har dere salgsagenter allerede? Og har de lykkes? Hvis det er tilfelle så ikke nøl med å nevne det i annonsen. Det øker troverdigheten for muligheten dere tilbyr.
 • Salgsagenter vil ofte jobbe for flere oppdragsgivere innen samme marketssektor. Spesifiser i annonsen at det er problemfritt for dere.
 • Har dere noen gode bilder av produktene eller andre bilder dere bruker i markedsføringsmateriell? Send de til oss og vi kan livne opp annonsen og gjøre den mer visuelt attraktiv. Hvis dere har laget en kort video så kan det også egne seg utmerket i annonsen.
 • Gjør det “trygt” for agenter for å søke / kontakte dere ved å spesifisere at alle henvendelser blir behandlet konfidensielt.

Når du har skrevet annonsetekst kan du bestille en kampanje hos oss her. Om du bestiller en standard eller premium kampanje kan vi også hjelpe deg å skrive en god annonsetekst.