Her er noen historier fra næringslivet i Norge 2018

  • En agent gjør et salg i millionklassen, men mangler skriftlig kontrakt med hovedmannen på dette produktet. De har kun blitt enige om provisjonssats i en e-post utveksling. Hovedmannen nekter å betale denne satsen og saken havner i rettsystemet.
  • Et selskap inngår en avtale med en agent. De gir han eksklusivitet i sitt området og han får overta eksisterende kundeportefølje. Agenten lover å jobbe også med nysalg, men tiden går og ingen nye salg kommer. Det ender i en tidkrevende konflikt.
  • Et agent tar på seg et agentur og gjør en strålende jobb. Salgsomsetningen mangedobler seg i løpet av få år. Alt er fryd og gammen helt til hovedmannen finner ut at de vil kutte ut agenten og ta ansvaret for alle de nye kundene selv. Avgangsvederlaget som hovedmannen foreslår synes agenten er latterlig lite i forhold til jobben som er blitt gjort. Det hele ender i en ubehagelig konflikt.

Enten ditt selskap jobber som agent og selger for andre – eller om dere benytter eksterne agenter som selger for dere – er det enormt med tid, ressurser, og penger å spare på å unngå denne type konflikter. Og om en konflikt uansett oppstår så gjelder det å være best mulig rustet til å håndtere den.

Velkommen til årets event arrangert av Agenturer.no

Vi har fått med oss Ole G. Klevan og Jeppe Songe-Møller i advokatfirmaet Schjødt til å dele sine beste råd og tips rundt dette temaet. De jobber i Industri- og handelsgruppen i Schjødt og har ansvar for tredjemannsforhold som omfatter agentur, franchise og lisens. De er blant landets ledende eksperter på agenturloven og har i en årrekke jobbet både på hovedmann og agentsiden i en rekke saker.  Begge er også ranket av Finansavisen blant topp 10 advokater i landet innen kategorien varehandel.

 

Temaet er:

Hvordan sikre seg mot en fremtidig økonomisk konflikt som hovedmann og agent.

De vanligste årsakene til at konflikt oppstår. Hvilket forarbeid kan gjøres ved kontraktsinngåelse for å minimere sjansen for at en konflikt oppstår?

Hva er en god kontrakt for en agent? Hva er en god kontrakt for en hovedmann? Hva er en god kontrakt for begge parter?

Ole G. Klevan og Jeppe Songe-Møller vil dele sine beste råd rundt disse problemstillingene og deretter åpne opp for spørsmål fra publikum.

Dette er en event du IKKE bør gå glipp av!

Når? Hvor? Og hva er prisen?

Dato: Torsdag 1. november 2018

Tid: 14:00 – 16:00

Sted: Ruseløkkveien 14, Oslo (I Schjødt’s auditorium).

Pris for medlemmer av Agenturer.no: GRATIS!

Pris for andre: Kr. 1 250,- eks. mva. per. person.

Påmelding

Det er et begrenset antall plasser så vi anbefaler at du/dere gjør påmeldingen så fort som mulig.